Telefon 06(1)-273-1006
06(1)-422-0733
Fax 06(1)-383-1985 Skypeprecimer.kft

Üdvözöljük oldalunkon!

10893

Adatátvitel

A minőségbiztosítási rendszert működtető cégeknél egyre nagyobb szerepet kap a statisztikai folyamatszabályozás (SPC). Az adatkimenettel rendelkező mérőeszközöknél lehetőség van a mért értékek elektronikus átvitelére az adatgyűjtést/feldolgozást végző számítógépekre.
A mérőeszköz és a számítógép közötti adatátvitel általában jelkábelen keresztül történik, de egyre nagyobb szerepet kapnak a kábel nélkülimegoldások is. (rádiófrekvenciás megoldások)

Távolság:

A jelkábelek hossza jellemzően 1m vagy 2m. Hosszabbítókkal együtt akár 10-15 méter távolság is áthidalható. A i-wi rendszereknél 5-6 méter, más rádiófrekvenciás megoldásoknál 10-15 méter a gyártók által megadott távolság. 

Adatátvitel jelkábel alkalmazásával

A jelkábelek egyik vége a mérőeszköz adatkimenetéhez csatlakozik, másik vége közvetlenül a számítógép adatbemeneti portjára esetleg külső interfészhez, adatgyűjtőhöz vagy USB osztóhoz kapcsolódik.

Jellemző kialakítások:Mérőeszköz oldali megoldások:


Adatgombbal, csavarral IP 66/67 védettségű Mitutoyo eszközökhöz

 
Hátsó oldali kialakítás - Mitutoyo


PC / Interfész felöli megoldások:


 

 

Több mérőeszköz rendszerbe kapcsolása:

USB jelkábelleket USB osztoba (HUB) kapcsolhatunk:

A Mitutoyo USB Tool Direct rendszerében 108 db eszköz csatlakoztatható a rendszerbe. (18 HUB 7 porttal és 1 szoftver + hardverkulcs.)

Eltérő végződésű adatkábeleket jeleit speciális interfészekbe alakíthatjuk át:


DMX-3-2 USB interfész: 3 Digimatic és 2 további 2
RS232C eszköz együttes csatlakoztatását biztosítja.Hátsó oldal
 

A mért értékek átvitelét a mérőeszközön lévő gomb, a jelkábelbe épített gomb, lábkapcsolóval vagy a PC felöl szoftveres vezérléssel indíthatjuk.

 

 

 


Lábkapcsoló USB csatlakozóval

 

Adatok tárolása, feldolgozása

Az USB jelkábelekkel történő csatlakozásnál a mért értékek billentyűzetkóddá kerülnek átalakításra. A mért értéket a kurzorpozíciónál minden tetszőleges program beolvassa.


Billentyűzet interfész és jelkábel Data gombbal egy készülékben.

 


Adatok megjelenítése MS Excel munkalapon.

 

Amennyiben a PC-től távoli helyen kell adatokat gyűjteni, adattárolót használhatunk. Később az adatgyűjtő egy interfészen keresztül csatlakoztatható a PC-hez.


Digimatic adattároló: 999 mérési adat tárolására alkalmas. 


DP-1VR Digimatic adatprocesszor: 9999 adat tárolására képes. Az adatok továbbíthatóak PC-re, vagy közvetlenül kinyomtathatóak. Statisztikai kiértékelésre képes.

A gyártók/fejlesztők által kínált szoftverek professzionális megoldást kínálnak az adatok feldolgozására, kiértékelésére.


Mitutoyo USB ITPAK szoftver, mérési riport készítése


MarCom Professional Software

 

Vezeték nélküli adatátviteli megoldások

Rádiófrekvenciás megoldások

A mérőeszközre egy kisméretű adót szerelnek. Az adatkimenetre csatlakozó rövid jelkábel továbbítja a mért értéket az adóba. Az adók jelét a PC-re csatlakoztatott vevőegység fogadja és továbbítja a számítógépre.


Mitutoyo U-Wave rendszer. Frekvencia: 2,4 GHz, 15 csatorna, kb. 20m látómező, 1 vevő max. 100 adó jelét kezeli. Digimatic adatkimenettel rendelkező mérőeszközökkel használható.

A német BOBE cég megoldása különböző gyártók mérőeszközeit is képes kezelni (pl. Mitutoyo, Mahr, Tesa, Sylvac) A rendszer 434 MHz vagy 869 MHz körüli frekvenciasávban működik. 10-15 méter a látótávolság.


BOBE HF-MS-T_USB rendszer

A MAHR cég új fejlesztése az i-wi rendszer. A mérőeszközbe épített adó jelét egy, a PC-hez csatlakoztatható i-STICK egység fogadja. A vevőegység 8 darab beépített adóval rendelkező mérőeszköz jelét tudja kezelni. Látótávolság: kb. 6m. Frekvencia: 2,4 GHz

Laboratóriumunk címe
1163 Budapest, Cziráki utca 32
Utolsó frissítés: 2015-10-20 11:21:06
© 2014 PRECIMER - Minden jog fenntartva.
Készítette: Botlik Péter [admin felület]
[mobil verzió] [oldaltérkép]
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek: 8.00 - 16.00
Szombat-Vasárnap: Zárva